Golfpark De Bonte Bij

Op golfpark De Bonte Bij Uden zorgt onze partner, de Enk Groen & Golf voor het onderhoud van het golfpark.

De Enk is een professionele organisatie die n.a.v. een door De Bonte Bij geschreven beleidsplan golfbaan onderhoud de greenkeeping werkzaamheden uitvoert.

Twee keer per jaar ondergaat de golfbaan een zogenaamde “nul” meeting via een onafhankelijk organisatie, welke t.o.v. het beleidsplan advies uitbrengt aan De Bonte Bij en de Enk.

Alle werkzaamheden aan de golfbaan gebeuren in overleg en volgens een beleidsplan “onderhoud”. We begrijpen dat het soms lastig kan zijn. Uiteraard doen wij er alles aan om het golfspel en het onderhoud zo goed als mogelijk op elkaar af te stemmen. Dank voor je begrip. Het greenkeeping team van Golfpark De Bonte Bij.

Gebruik pitchfork verplicht

hole 3

Enk Groen en Golf Uden

Bij de Enk hebben we een passie voor groen.

We bouwen met veel plezier en inzet aan een solide bedrijf dat een goede naam hoog te houden heeft. Met de specifieke kennis en ervaring die we in al die jaren opgedaan hebben, richten we ons binnen de groensector op ons eigen specialisme: o.a. de aanleg en het onderhoud van golfbanen.

De Enk Groen en golf wil ook vooruitstrevend en toonaangevend zijn en daarom houden we oog voor trends en innovaties. Ambachtelijk vakmanschap combineren we graag met nieuwe technieken en inzichten.

Zo profiteren opdrachtgevers, zoals golfbanen, semi- en rijksoverheden, woningbouwverenigingen en stichtingen, van het beste van twee werelden.

I.v.m. het onderhoud van de golfbaan is het belangrijk dat de golfers zich zowel met tas en trolley via de aangegeven paden door de baan begeven.

Dit geldt ook voor de golfers die alleen een draagtas bij zich dragen.

Dit is vooral belangrijk omdat de betredings intensiteit van het gras op de golfbaan in Uden hoger is dan op een willekeurige 18 holes golfbaan. Hiervoor dank voor uw begrip.

Extra aandacht etiquette

In de winter groeit het gras niet en het duurt veelal tot mei voordat schade is hersteld. Greens zijn in de winter erg kwetsbaar en het is heel belangrijk dat elke pitchmark meteen gerepareerd wordt.

Speel vanaf de wintergreens alleen met de putter. 

Een golfbaan is nog kwetsbaarder bij het begin van vorst en zodra er dooi komt. De zomergreens of de hele baan moeten dan gesloten worden.

Doorzaaien greens

Als gras kort gemaaid wordt, heeft het een beperkte levensduur. Daarnaast kunnen er door een hoge bespelinggraad andere grassoorten in de graslaag komen, bijvoorbeeld ‘straatgras’ of mossen. Daarom is elk jaar minimaal één of twee keer doorzaaien noodzakelijk. Het nieuwe gras moet deze bezoekers verdrijven.
Doorzaaien is het machinaal inbrengen van graszaad in de toplaag. Doorzaaimachines maken met hun schijven sleufjes in de graslaag. Deze zijn na enkele dagen weer verdwenen en hebben weinig invloed op de rol van de golfbal.

Wat is vertidrainen

Met een Vertidrain, of schudbeluchter, blijft de toplaag open. De Vertidrain belucht de toplaag door de grond te breken tot een diepte van maximaal 40 cm. De Enk Groen & Golf beschikt over Vertidrain-machines om fairways en driving range snel te kunnen beluchten.

De werkzaamheden starten eerst met het aanbrengen van een zandlaag met schotelstrooiers of borstelstrooier, om daarna de grasmat te prikken en het zand in de gaten te slepen. Deze bewerking verbetert de toplaag, waardoor die het water sneller kan afvoeren naar de onderliggende drainage. De wat zwakkere plekken in de fairways bloeien dan opnieuw op. Deze werkwijze is een noodzaak om de mooie en strakke grasmat te behouden.

Op golfpark De Bonte Bij is het verplicht om een pitchfork bij je te dragen. Dit is vooral belangrijk zodat deze ook meteen gebruikt kan worden indien nodig.

Wij vragen je i.v.m. het onderhoud van de greens alert te zijn op pitchmarks en deze ook te herstellen.

© Copyright golfpark De Bonte Bij | Kwaaijongens, rebels in oplossingen