Opbrengst goede doelen toernooi

25 februari is op de nierdialyse afdeling van ziekenhuis Bernhoven officieel het fietslabyrint met behulp van golfpark De Leemskuilen in gebruik genomen. “Een ware aanvulling voor de afdeling”, aldus verpleegkundigen en de medisch directeur van Bernhoven.

De dialyse patiënten moeten drie maal per week voor een periode van vier uur per keer verblijven op de afdeling om te dialyseren. Een tijdrovende en saaie aangelegenheid, maar tevens een onontbeerlijk gegeven.

Om het leven van de patiënt een stukje aangenamer te maken en de beleving wat prettiger, heeft Stichting Vrienden van Bernhoven met behulp van golfpark De Leemskuilen het fietslabyrint  (https://www.fietslabyrint.nl/ aangeschaft.  Het is een computer die verbonden is aan een fiets en een beeldscherm. Tijdens de behandeling kunnen patiënten op een willekeurige plek in de wereld gaan fietsen. Of het nu over de Golden Gate brug in San Francisco is of door de straten  van New York, het kan via het systeem worden geregeld. Buiten de workout, is het een beleving die de tijd in het ziekenhuis wat prettiger laat verlopen.

Het fietslabyrint is op verzoek van verpleegkundigen en patiënten aangeschaft en dit werd mogelijk gemaakt door de opbrengsten van een goede doelen toernooi op golfpark De Leemskuilen. Win win voor iedereen. Een fantastisch initiatief en iets waar we trots op mogen zijn.

fietslabyrint